Întrebări frecvente (FAQ)

Informații COVID-19

Mai pot face o comandă?

Da, dar este posibil să întâmpinați 1-2 zile întârziere în livrare, în funcție de locul în care locuiți. Veți primi o estimare de livrare mai precisă în procesul de comandă.

Locuiesc într-un cod poștal actual restricționat, mai pot face o comandă?

Da. Puteți continua și plăti comanda. Vom ține covorul în depozitul nostru și îl vom expedia odată ce restricțiile au fost ridicate.

Poate un covor să transmite Coronavirus?

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), virusul nu se va răspândi prin obiecte.

Vor fi întârzieri în livrare?

În funcție de locul în care locuiți, poate fi întârziere de 1-2 zile în livrare. Veți primi o estimare de livrare mai precisă în procesul de comandă.

Cumpărați covoare direct din Iran?

Nu. Toate covoarele noastre fabricate în Iran sunt cumpărate de la furnizori cu sediul în Europa. De asemenea, aproximativ 99% din toate covoarele noastre iraniene au fost depozitate în depozitul nostru mai mult de 3 luni.

Aveți măsuri de precauție în cadrul companiei dvs. pentru a evita răspândirea Coronavirusului?

Ja. Vi värdesätter alla våra medarbetares säkerhet. De som kan arbetar hemifrån. Vår lagerpersonal som inte kan jobba hemifrån har fått extra skyddsutrustning för att minimera risken för spridning. Vi har hittills inte haft några bekräftade fall av COVID-19.

Despre covoare

Cât de gros este pluşul unui covor?

Grosimea pluşului variază în funcţie de stilul covorului.

Când trebuie să folosesc folie antiderapantă?

Folosirea foliei antiderapante este recomandată în cazul covoarelor mai subţiri, pentru a împiedica alunecarea şi deplasarea acestora. Folia antiderapantă are şi rol de amortizare, împiedicând aplatizarea pluşului şi prelungind astfel viaţa covorului dvs., şi totodată protejează covorul împotriva efectelor tocurilor sau a altor obiecte ascuţite.

Ce sunt ciucurii?

Ciucurii sunt prelungiri ale firelor de urzeală; ei sunt înnodaţi la capete, pentru a împiedica desfacerea bătăturii şi a nodurilor.

De ce au ciucurii lungimi diferite?

Lungimea exactă a ciucurilor depinde de ţesătura covorului şi de fabricant. Ciucurii pot fi tăiaţi scurt sau lung, iar la covoarele vechi pot fi împletiţi sau inexistenţi. Tipul sau lungimea ciucurilor unui covor nu influenţează valoarea sau calitatea covorului.

De ce au covoarele manuale unele imperfecţiuni?

Covoarele manuale au unele imperfecţiuni deoarece sunt confecţionate manual, ceea ce le aduce un plus de valoare, atractivitate şi personalitate. La covoarele de tip nomad, aspectul neuniform este de cele mai multe ori neintenţionat, datorându-se pur şi simplu faptului că pentru ţesătorii nomazi confecţionarea covoarelor este o îndeletnicire mult mai anevoioasă decât pentru ţesătorii care lucrează în ateliere. Războaiele de ţesut folosite în zonele rurale sunt de obicei războaie orizontale foarte primitive, aşezate pe sol, ceea ce îngreunează considerabil realizarea unui covor perfect simetric.

Dacă covorul meu are diferite umbre/nuanţe, înseamnă că este pătat sau defect?

Nu, acestea nu sunt defecte. Ceea ce vedeţi se numeşte Abrash. Abrash este un cuvânt din limba turcă, însemnând colorat parţial. Diferenţele de nuanţe sunt des întâlnite la covoarele de tip nomad, şi apar atunci când la vopsirea firelor se obţine o nuanţă uşor diferită faţă de cea obţinută la vopsirea anterioară. Astfel, efectul Abrash aduce un plus de personalitate şi farmec covorului şi, totodată, ne aminteşte de condiţiile de muncă ale ţesătorului.

În ce măsură fotografiile covoarelor corespund cu realitatea şi cum pot şti dacă culoarea pe care o văd pe ecran este culoarea reală a covorului?

Fotografiile covoarelor noastre sunt realizate de profesionişti, cu aparatură foto digitală de înaltă rezoluţie care asigură reglajul optim al temperaturii de culoare, după care sunt prelucrate cu ajutorul programului Adobe Photoshop. Fotografiile covoarelor corespund, aşadar, cu realitatea. Cu toate acestea, calitatea imaginilor vizualizate de dvs. depinde şi de tipul, calitatea şi vechimea monitorului utilizat, care pot altera modul în care fotografiile şi culorile apar pe ecran.

S-a folosit munca copiilor la realizarea covoarelor dvs.?

Avem clienţi care vizitează şi inspectează în permanenţă satele şi atelierele în care triburile nomade confecţionează unele dintre covoarele noastre. Ei supraveghează confecţionarea covoarelor, verifică condiţiile de muncă şi se asigură că niciun copil nu este implicat în procesul de producţie. În trecut, folosirea copiilor în activitatea de confecţionare manuală a covoarelor făcea parte din tradiţia meşteşugului, însă lucrurile s-au schimbat odată cu intensificarea campaniei mondiale de conştientizare a problematicii muncii copiilor.

Chilipiruri (categoria a doua)?

De regulă, covoarele din categoria chilipirurilor nu sunt covoare de categoria a doua sau covoare folosite (cum pot fi covoarele semi-antice şi antice, vechi de cel puţin 25 de ani). De cele mai multe ori, aceste covoare au un aspect uzat datorită perierii şi spălării intense. Dacă nu se respectă condiţiile de spălare, este posibil ca vopseaua din covor să iasă şi să păteze ciucurii. Pentru detalii vă rugăm să accesaţi: https://www.carpetencyclopedia.com/manufacturing/post-treatment

Covoarele sunt complet utilizabile, însă prezintă câteva defecte minore. Aceste defecte pot include scurgeri de culoare, un uşor aspect de uzură, efecte abrash mai puţin reuşite, margini neuniforme sau o calitate a firului sau culorii care, conform standardelor practicate de CarpetVista, nu permit includerea acestor covoare în gama normală. Covoarele se vând în starea în care sunt, iar defectele pe care le prezintă sunt menţionate în colţul destinat descrierii defectelor.

Dacă se doreşte, majoritatea acestor defecte pot fi corectate sau remediate. Pentru noi, remedierea defectelor nu este avantajoasă din punct de vedere economic, de aceea oferim aceste covoare la preţuri considerabil mai mici. Unii clienţi preferă să îşi remedieze covoarele singuri, în timp ce pentru alţii, uşorul aspect de uzură sau scurgerile de culoare nu constituie o problemă dacă, de exemplu, pot acoperi partea defectă cu o piesă de mobilier. De cele mai multe ori, defectul este vizibil numai la o examinare atentă şi poate fi trecut uşor cu vederea dacă nu este căutat în mod expres. Aceste covoare se vând fără probleme în magazine sau la licitaţii, însă ele nu corespund standardelor înalte de calitate ale CarpetVista!

De ce iese lâna din covor?

Nu este un lucru neobişnuit ca lâna dintr-un covor nou, lucrat manual, să iasă. În primele săptămâni, surplusul de lâna din pluşul covorului iese la suprafaţă şi începe să cadă. La covoarele persane acest fenomen dispare după 1-2 aspirări, însă la cele indiene durează mai mult.

Acesta nu este un motiv de îngrijorare, iar încercarea de a grăbi procesul natural nu va avea alt rezultat decât uzura suplimentară a covorului. Sfatul nostru este să aveţi răbdare şi veţi vedea că acest fenomen va scădea în intensitate şi, treptat, va înceta.

Achiziţia

Aveţi un magazin sau o expoziţie unde sunt expuse covoarele?

Nu, din păcate nu avem niciun magazin sau expoziţie unde să puteţi vedea aceste covoare. Covoarele pot fi achiziţionate numai din magazinul nostru virtual, şi pot fi vizualizate numai pe site-ul nostru. Dacă doriţi să achiziţionaţi un covor mai exclusivist (peste 5000 €), puteţi face o programare la showroom-ul nostru exclusivist CarpetVista. Pentru mai multe informaţii faceţi clic aici.

Aveţi un catalog de prezentare pentru covoarele dvs.?

Nu, nu avem catalog de prezentare, deoarece toate covoarele noastre pot fi vizualizate pe site-ul nostru. Având toate covoarele expuse pe site ne este mai uşor să actualizăm în permanenţă informaţiile referitoare la acestea şi să oferim astfel clienţilor noştri informaţii cât mai exacte şi mai actuale .

Cum pot cumpăra un covor de pe site-ul dvs.?

Primul pas este alegerea covorului pe care doriţi să îl cumpăraţi. Faceţi clic pe covor pentru a obţine mai multe informaţii. În partea dreaptă este afişat preţul covorului. Dacă covorul nu este vândut sau rezervat, există un buton sub preţ, cu textul: “Cumpărare”. Daţi clic pe butonul ”Cumpărare” pentru a pune covorul în coşul de cumpărături. Coşul de cumpărături este afişat în partea din stânga sus a paginii. Aceeaşi procedură poate fi repetată conform instrucţiunilor de mai sus pentru a adăuga mai multe covoare în coşul de cumpărături.

Pasul următor este procesarea comenzii. Pentru aceasta, faceţi clic pe legătura "Salt la procesarea comenzii", afişată sub covoarele din coşul dvs. de cumpărături.

Pasul final este alegerea modalităţii de plată. Alege plata cu cardul sau transfer bancar. Faceţi clic pe varianta dorită şi urmaţi instrucţiunile afişate pe ecran.

Cum stabiliţi preţurile?

Stabilirea preţului unui covor confecţionat manual este o sarcină foarte dificilă. Preţul se stabileşte în funcţie de calitatea lânii, de coloranţii folosiţi, de ornamentaţia covorului, dar şi de cât de vechi sau de greu de găsit este covorul în prezent. Covoarele de tip nomad, de exemplu, sunt mult mai greu de găsit astăzi, ceea ce face ca preţul lor să fie mai ridicat.

Aş putea împrumuta un covor, pentru a vedea dacă se potriveşte în casa mea?

Covoarele nu pot fi împrumutate. Dacă aţi cumpărat un covor şi constataţi că acesta nu se încadrează în locuinţa dumneavoastră aşa cum aţi crezut, îl puteţi returna în termen de 100 de zile.

Plata şi siguranţa tranzacţiilor

Cât de sigure sunt tranzacţiile pe care le fac pe site-ul dvs?

Tranzacţiile efectuate prin intermediul site-ului nostru sunt foarte sigure, având în vedere că noi cooperăm cu DIBS, care ne procesează toate plăţile efectuate prin Internet. Toate plăţile sunt efectuate print-o conexiune criptată, care asigură transferul securizat al datelor dvs. şi vă protejază împotriva riscului de fraudă. Toate plăţile se realizează în deplină siguranţă prin sistemul 3D Secure. De asemenea, toate plăţile sunt controlate şi manual, pentru siguranţa dvs..

Ce modalitate de plată acceptaţi?

Vă oferim două modalităţi de plată: plata prin card de credit (VISA sau MasterCard) şi plata în avans, prin care puteţi transfera banii direct din contul dvs. bancar, în contul nostru.

Oferiţi posibilitatea plăţii în rate fără dobândă, sau alte scheme de plată?

Pentru moment, oferim posibilitatea plăţii în rate fără dobândă prin Klarna, pentru clienţii domicilaţi în Suedia, Danemarca, Finlanda sau Norvegia.

Ce este 3D Secure?

3D Secure este un termen general pentru un standard de securitate dezvoltat de VISA şi MasterCard. Conform acestui sistem, posesorul cardului trebuie să se identifice prin introducerea unui cod personal, pentru a valida tranzacţia online. Clientul primeşte acest cod de la bancă. La utilizarea acestui sistem, banca emiţătoare a cardului îşi asumă răspunderea faţă de orice risc de fraudă ce ar putea surveni. Acest serviciu a fost creat în scopul protejării clienţilor, iar site-urile care îl utilizează afişează logo-urile Verified by Visa (Verificat de Visa) şi Mastercard SecureCode (Cod de Securitate Mastercard). CarpetVista utilizează serviciul 3D Secure la efectuarea plăţilor cu un card pentru care s-a făcut activarea acestui serviciu.

Comenzile

Cum îmi pot vizualiza comenzile?

Pentru a vă vizualiza comenzile, faceţi clic pe “Contul meu”, situat în partea de sus a paginii, apoi autentificaţi-vă cu ajutorul adresei dvs. de email şi al parolei. Aici vă puteţi vizualiza comenzile actuale şi anterioare, şi totodată puteţi urmări situaţia expedierilor curente.

Cum pot anula o comandă?

În cazul în care doriţi să anulaţi o comandă, vă rugăm sa ne trimiteţi un e-mail la adresa order@carpetvista.com după care noi vom anula comanda şi vă vom confirma acest lucru. De asemenea, puteţi accesa ”Contul meu”, unde puteţi anula comanda chiar dvs.

Cum îmi pot schimba comanda?

Dacă doriţi să schimbaţi o comandă, vă rugăm să ne trimiteţi un e-mail la adresa order@carpetvista.com specificând covorul cu care doriţi să îl schimbaţi pe cel deja comandat. Vă rugăm să aveţi în vedere că putem schimba doar comenzile care nu au fost expediate şi pe cele pentru care s-a ales opţiunea "Transfer bancar", însemnând că ele nu au fost încă luate în procesare sau expediate din depozitul nostru!

Expediţia şi livrarea

Cât costă expediţia?

Expedierea este gratuită în cadrul UE. În afara UE costurile diferă de la ţară la ţară, informaţii detaliate putând fi găsite pe pagina “Termeni şi Condiţii”.

Cât durează expediţia?

Termenul normal de livrare este între 1şi 5 zile lucrătoare în interiorul U.E. şi între 2 şi 8 zile lucrătoare în alte zone ale globului.

Trebuie să fiu acasă când soseşte covorul?

Da, trebuie să fie cineva acasă atunci când ajunge coletul. Puteţi contacta UPS/FedEx pentru a obţine detalii despre data şi ora livrării, sau pentru a schimba adresa de destinaţie.

Cum pot urmări comanda şi starea expediţiei?

După ce aţi făcut comanda şi covorul dvs. a fost ambalat, veţi primi un e-mail de confirmare de la CarpetVista.com. Acest e-mail va conţine informaţii privind expediţia şi procedura de urmărire a acesteia. Cu ajutorul acestor informaţii puteţi urmări starea expediţiei pe site-ul UPS/FedEx la adresa www.ups.com / www.fedex.com. Puteţi, de asemenea, urmări starea expediţiei dacă vă autentificaţi pe site-ul CarpetVista.com cu ajutorul parolei şi al numelui de utilizator, după care faceţi clic pe “Contul meu”.

Faceţi livrări la căsuţe poştale?

Nu, nu putem face livrări la căsuţe poştale, deoarece livrarea coletului se face numai pe bază de semnătură de primire.

Returnarea

Dacă nu îmi place covorul, pot să îl returnez?

Da, dacă nu sunteţi mulţumit, puteţi returna covorul. Aveţi dreptul la plata la acceptare cu posibilitatea de returnare în 100 de zile.

Cum se efectuează returnarea?

Ca să returnaţi un covor, trebuie mai întâi să ne contactaţi personal prin telefon la nr. +40 31 630 8340 sau prin fax: +46 (0)40 - 18 22 25 sau să ne trimiteţi un e-mail la adresa order@carpetvista.com pentru a ne transmite solicitarea de returnare. În urma solicitării dvs., vă vom trimite o notă de retur prin poştă normală, care va conţine etichete pentru ambalaj şi instrucţiuni privind procedura de returnare.

Ce fac dacă la primirea coletului covorul este deteriorat?

Dacă la primire covorul dvs. este deteriorat, vă rugăm să contactaţi biroul UPS/FedEx local şi să raportaţi problema, apoi să ne informaţi imediat prin telefon la nr. +40 31 630 8340 sau prin fax la nr.: +46 (0)40 - 18 22 25 sau prin e-mail la adresa order@carpetvista.com

Cum ambalaţi covoarele pentru a le asigura transportul în condiţii de siguranţă?

Toate covoarele noastre sunt ambalate conform instrucţiunilor UPS/FedEx. Covoarele sunt împăturite şi împachetate într-un ambalaj protector din plastic gros înainte de a fi ambalate şi sigilate într-o cutie de carton de dimensiuni corespunzătoare. Traversele se rulează.

Trebuie să plătesc expediţia în caz de returnare?

Toate returnările în cadrul UE sunt gratuite dacă se utilizează etichetele de returnare CarpetVista. Contactaţi echipa noastră de servicii pentru clienţi pentru a primi asistenţă în probleme legate de procedura de returnare.

Întreţinerea covorului

Cum remediez cutele şi dungile din covor?

Cutele şi dungile din covor pot fi netezite cu uşurinţă aşezând pur şi simplu un obiect greu (dar sigur), cum ar fi un vraf de cărţi, pe marginea covorului. După câteva zile, covorul îşi va reveni. Pentru a netezi dungile, simpla folosire a covorului va fi suficientă pentru ca acestea să dispară cu timpul.

Cum îndepărtez petele?

Există numeroase metode de îndepărtare a petelor, în funcţie de natura acestora. În primul rând, este important să interveniţi imediat şi să scoateţi cât mai mult posibil din pată. Pentru mai multe detalii despre modul de îndepărtare a petelor vă recomandăm site-ul nostru Carpet Encyclopedia (Enciclopedia covoarelor). Îl puteţi vizita la adresa: Carpet encyclopedia - Cleaning tips

Pot să îmi spăl singur covorul?

Vă recomandăm insistent să nu vă spălaţi singuri covoarele, în special covoarele din cârpe. Pentru a obţine rezultate optime, vă sfătuim să apelaţi la o firmă profesionistă specializată în curăţatul covoarelor. Vă rugăm să reţineţi că acest lucru este valabil pentru toate covoarele lucrate manual vândute pe site-ul CarpetVista.ro.

Pentru petele mai mici vă recomandăm produsul nostru CarpetVista Soluţie de curăţat petele pentru, despre care puteţi afla mai multe şi pe care îl puteţi cumpăra aici: https://www.carpetvista.ro/covor/stain-remover?artno=CVSR1

Obțineți o reducere de 15%

Abonați-vă acum și primiți o reducere de 15% la următoarea dvs. comandă*, email-uri săptămânale cu acces exclusiv la oferte, cele mai noi tendințe și știri despre produse.

Pentru informații despre felul în care administrăm datele dvs., vă rugăm să vedeți politica de confidențialitate. Vă puteți dezabona oricând. *Reducerea poate fi utilizată pentru o achiziție în termen de 60 de zile de la abonare. Este valabilă pentru toate produsele, inclusiv pentru cele deja reduse. Nu poate fi combinat cu alte coduri de reducere.